Lilian Marijnissen (SP) krijgt patiënt cadeau: 'Met een fles wijn maak je me echt niet blij'

19 april 2017 om 21:18
nl
Kamerlid Lilian Marijnissen (SP) uit Oss heeft woensdag een wel heel bijzonder cadeau gekregen. De Patiëntenfederatie schonk in Den Haag namelijk veertien patiënten met een persoonsgebonden budget aan veertien Kamerleden. Met als doel de Kamerleden de komende vier jaar kritisch te volgen over het gemaakte zorgbeleid.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Marijnissen is gekoppeld aan plaatsgenoot Lies van de Loo. De vrouw zit als gevolg van polio sinds jonge leeftijd in een rolstoel. “Als Kamerlid krijg je veel cadeaus, maar met een fles wijn maak je mij echt niet blij. Dit cadeau vind ik veel waardevoller. Hier gaat het om”, vertelt Lilian Marijnissen.

Haar plaatsgenoot Van de Loo had zichzelf bij de patiëntenvereniging als vrijwilliger aangemeld. “Ik vind het belangrijk dat Kamerleden inzicht krijgen hoe het gemaakte beleid in de praktijk uitpakt.”

Onnodige bureaucratie
Als voorbeeld geeft Van de Loo aan dat ze voor huishoudelijke hulp bij de gemeente moet aankloppen en haar verzorging loopt via de zorgverzekering. “Van het kastje naar de muur en onnodig veel bureaucratie.”

De situatie is herkenbaar voor Lilian Marijnissen. “Het verhaal van Lies is helaas het verhaal van velen. Als je dergelijke hulp nodig hebt is het al erg genoeg. Van loket naar loket, daar zit je niet op te wachten. De zorg moet toegankelijk zijn voor iedereen.”

Inmiddels hebben Marijnissen en Van de Loo telefoonnummers en mailadressen uitgewisseld. “Binnenkort hebben we een afspraak om af te stemmen hoe we elkaar de komende vier jaar op de hoogte gaan houden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.