Een kijkje nemen op mega-landgoed De Wielewaal, het kan nog één keer

19 april 2017 om 23:37
nl
Nog één keer kunnen Eindhovenaren een kijkje nemen op het prestigieuze landgoed De Wielewaal. Het voormalige landgoed van Frits Philips wordt verkocht en daarom gaan de poorten nog één keer open. Want: "Het wordt hoogstwaarschijnlijk verkocht aan iemand die nooit meer de deur open doet voor publiek."
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Geïnteresseerden kunnen een rondleiding over het mega-landgoed krijgen, in combinatie met een brunch, lunch, diner of high wine. Het goedkoopste arrangement kost een kleine 40 euro per persoon.

Nog één keer
"Eindhovenaren hebben De Wielewaal in hun hart gesloten. We dachten: als het verkocht wordt, laat het dan alsjeblieft nog één keer open gaan. Met die boodschap zijn we naar de eigenaar gegaan en die heeft dat van harte genomen", legt Maarten Strijbosch van evenementenbureau No Xcuse uit.

ZIE OOK: Acht badkamers en plek voor zes auto's: miljoenenvilla Frits Philips te koop

Bankje van Frits
Wat zie je als je over het terrein wordt rondgeleid? “Meer dan honderd jaar oude Philips-historie. Het bankje waar Frits Philips z'n thee dronk, oude lantaarns, een laan met Azalea's van meer dan een eeuw oud."

Hoogstwaarschijnlijk is het dus de allerlaatste keer dat je 'zomaar' op het landgoed mag komen. Het duurste huis van Nederland moet naar verluidt zo'n 35 miljoen euro kosten. De kans is groot dat de koper uit het buitenland komt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.