Plons! Vanaf deze zomer zwemmen er zeeleeuwen rond in de Beekse Bergen

20 april 2017 om 10:36
nl
'Uniek', zo noemt Safaripark Beekse Bergen de komst van zeven Californische zeeleeuwen. Ze zwemmen straks rond in het water dat door het park kronkelt. Het wordt het grootste verblijf voor zeezoogdieren in Europa.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Het is ook voor het eerst dat er zeezoogdieren in de Beekse Bergen te bewonderen zijn. "We kunnen de dieren zo ongelooflijk veel ruimte bieden, dat is uniek", vertelt zoölogisch manager Martin van Hees.

Veel vrijheid
De zeeleeuwen krijgen veel vrijheid in het park. "Ze hebben de keus uit vele plaatsen om even op de kant te klimmen. Zo kunnen onze bezoekers ze echt ontdekken tijdens hun safari", legt Van Hees uit. De dieren zijn straks ook te bewonderen tijdens voederpresentaties op het strand.

Wanneer de zeven zeeleeuwen naar Brabant verhuizen is nog niet precies bekend. Ze zwemmen nu nog rond in hun huidige verblijf in een Portugese dierentuin.

Goed getraind
Het Safaripark laat weten dat ze in ieder geval voor de zomer hun eerste duik nemen in het Brabantse water. Over een paar jaar zullen ze hun enorme verblijf gaan delen met Zuid-Afrikaanse zeeberen.

Die komen wat later omdat ze moeilijker te trainen zijn dan de zeeleeuwen. "Dagelijkse training is belangrijk om medische controles zoals bloedprikken en gebitscontoles uit te kunnen voeren. Het is van groot belang dat de dieren gewend zijn aan hun verzorgers en hun aanrakingen", laat het Safaripark weten. De zeeleeuwen die naar Hilvarenbeek komen zijn al getraind.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.