Onveilige trampolines mogen niet meer verkocht worden

20 april 2017 om 15:55
nl
Trampolines van verschillende Brabantse bedrijven en winkels mogen niet meer verkocht worden omdat ze niet veilig zijn. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit woensdag bekend gemaakt. Volgens de NVWA kunnen bij sommige trampolines veiligheidsnetten loslaten of is het beschermkussen te klein.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het gaat om trampolines van Avyna uit Rijen, Etan uit Boxtel en Van Cranenbroek met winkels in Dongen, Budel en Schijndel. Bij de Pro-Line van Avyna is het veiligheidsnet te laag en raakt het net los. En dat is gevaarlijk want hierdoor kunnen kinderen volgens de NVWA er van af vallen.

Ook is het beschermkussen te klein. "Hierdoor kunnen de benen tussen de veren van de trampoline komen", schrijft de NVWA. De Hi-Flyer 08 van Etan en de 183CM trampoline van Van Cranenbroek hebben datzelfde probleem. Ook waren de veiligheidswaarschuwingen niet volledig.

Eventule juridsche stappen
Etan kan zich niet vinden in de kritieken van de NVWA. “Wij staan voor  kwaliteit en hebben veiligheid hoog in het vaandel staan”, zegt Ari Verhoeven, directeur van Etan trampolines. “Wij zijn als enige al 30 jaar actief in de trampolines, en hebben een eigen productie bedrijf in Europa, waar met de hoogste veiligheidsnormering de trampolines worden geproduceerd.” Het bedrijf beraadt zich momenteel op eventuele juridische stappen tegen de NVWA.

De NVWA controleerde vorig jaar in totaal 15 verschillende trampolines. Ze zouden alle 15 niet veilig genoeg zijn om nog verkocht te mogen worden. "Beoordeel zelf of het risico op u van toepassing is", schrijft de NVWA.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.