Zorgverzekeraar VGZ lijdt verlies door lagere zorgpremie

20 april 2017 om 16:15
nl
Zorgverzekeraar VGZ in Eindhoven heeft in 2016 een verlies van 76 miljoen euro verlies geleden. Volgens de coöperatie komt dit vooral doordat het de zorgpremie minder heeft laten stijgen en eigen middelen heeft ingezet om de kosten te dekken. In totaal werd 335 miljoen euro uit de reserves ingezet. VGZ had daardoor in 2016 de laagste premiestijging, vergeleken met andere zorgverzekeraars.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

"Met ons financiële beleid willen we een stabiele ontwikkeling van de premie bereiken. Dat doen we onder andere door samen met zorgaanbieders te werken aan zinnige zorg: dat is betere zorg voor de patiënt, tegen lagere kosten", aldus VGZ in een verklaring.

Zinnige zorg
Bestuurslid Kees Hamster: “Wij blijven ons inspannen om de premie ook de komende jaren betaalbaar te houden en zo weinig mogelijk te laten stijgen. Dit doen we op verschillende manieren. Onder de noemer zinnige zorg zijn wij voortdurend op zoek naar zorgvernieuwingen door zorgaanbieders. Als ook andere zorgaanbieders en patiënten daar gebruik van kunnen maken, kunnen we samen de kosten in de zorg beheersen."

"Ook binnen onze eigen organisatie letten we op onze kosten . Als we dat niet zouden doen, stijgen de premies de komende jaren harder dan we eigenlijk zouden willen”, aldus Hamster.

Bijna 4,1 miljoen mensen hebben hun zorgverzekering bij VGZ.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.