Asielzoekerscentrum Prinsenbosch in Gilze gaat flink op de schop

21 april 2017 om 17:16
nl
Het asielzoekerscentrum Prinsenbosch in Gilze blijf definitief open en krijgt een grondige renovatie. Dat hebben de gemeente Gilze en Rijen en het COA vrijdag gezegd.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het Rijksmonument dateert uit de Tweede Wereldoorlog. Sinds de jaren negentig is er een asielzoekerscentrum gevestigd. Volgens woordvoerder Robert Ploeg is het azc aan een flinke verbouwing toe. "De afgelopen jaren zijn alleen de nodige aanpassingen gedaan."

Noodunits
Naar verwachting eind 2018 wordt met de miljoenenkostende verbouwing begonnen. Dat zal geleidelijk gebeuren. De bewoners kunnen tijdens de verbouwing blijven wonen in tijdelijke woonunits op het asielzoekerscentrum. De opvangcapaciteit van het azc blijft twaalfhonderd mensen. Na de verbouwing gaan de noodunits weg.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) sluit landelijk meerdere opvanglocaties vanwege de forse terugloop van asielzoekers. Voor de gemeente was het dan ook niet vanzelfsprekend dat Prinsenbosch open zou blijven. "We zijn erg blij dat het azc in Gilze niet dicht gaat. Het complex is erg belangrijk voor onder meer de werkgelegenheid", aldus een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.