Video

Tranen van vreugde: Bettie uit Helvoirt krijgt bankje met eigen naam

21 april 2017 om 18:35 • Aangepast 21 november 2020 om 01:53
nl
Sommigen krijgen een standbeeld, anderen een straatnaam. Weer anderen krijgen een eigen buitenbankje. Zo ook Bettie uit Helvoirt. Haar geliefde uitrustpunt verdween vanwege herinrichting van de straat. Vrijdag kreeg ze een nieuwe en nooit eerder was iemand zo blij.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

Tranen met tuiten. Vreugdestranen welteverstaan, want wie in Brabant krijgt er nou een bank met zijn naam erop? Niemand, behalve Bettie uit Helvoirt.
[tweet:https://twitter.com/Journaloor/status/855389287709384704]
Bettie woont samen met twaalf anderen in een begeleid wooncomplex aan de Burgemeester van Rijswijkstraat. Aan de Achterstraat, de straat schuin tegenover het huis, stond altijd een bankje waar Bettie regelmatig van de dag genoot:

"Ze hadden het zonder te vragen ineens weggehaald, terwijl ik er altijd heerlijk van de zon genoot", vertelt Bettie.

Door de herinrichting van de wijk verdween het bankje. Vanuit de gemeente kwam er een buurtbijeenkomst. Daar kaartte Bettie aan dat haar geliefde rustpuntje verdwenen was en dus kreeg ze een nieuwe.

De vreugdestranen hebben inmiddels plaatsgemaakt voor een lach van oor tot oor. De vriendelijke Bettie is apetrots, maar wat ze krijgt, deelt ze ook graag. Ook al staat haar naam op het bankje: "Iedereen mag erop zitten, vind ik".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!