Herlings blij én teleurgesteld na tweede plek in Valkenswaard: ‘Ik voelde dat ik de snelste was’

23 april 2017 om 20:47
nl
Aan de ene kant was Jeffrey Herlings blij, want in Valkenswaard stond hij voor het eerst in de MXGP op het podium. Maar helemaal tevreden was Herlings zeker niet, want eigenlijk had hij moeten winnen.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

“Ik voelde dat ik de snelste was”, zei Herlings na afloop. “Maar ik heb het toch niet afgemaakt, vanwege twee keer een slechte start.” 

Die slechte starts betekende dat Herlings twee keer een inhaalrace moest rijden. In beide races werd hij derde en dat betekende een tweede plek in het dagklassement.

Nieuwe podiumplek
Die tweede trede op het podium was nieuw voor de motorcrosser uit Oploo, want de afgelopen zeven jaar won Herlings in Valkenswaard in de MX2-klasse. “Na zeven jaar had ik graag de winning streak blijven volhouden, maar het is niet anders.”

Maar toch was die tweede plek ook een grote prestatie. Want tot nu toe liep het helemaal niet bij Herlings dit seizoen. Mede door een blessure vielen de prestaties tegen.

Glimp van oude Herlings
Op deze zondag zagen we voor het eerst dit jaar weer een glimp van de ‘oude’ Herlings. Vol branie en gedurfde inhaalacties. “Het gaat wel weer die richting op. Ik ben nog niet zo dominant als het was. Maar ik denk dat het wel komt. Alles heeft met vertrouwen en resultaten te maken. Een paar van zo’n wedstrijden en dan komt dat wel terug.” 

Met de snelheid zit het wel goed. Alleen die start, daar moet Herlings nog flink aan gaan werken. “We moeten vinden wat daar elke keer fout gaat. Als we dat hebben, dan zijn we vertrokken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.