Rookbom in supportersvak PSV: vijftien gewonden, club woedend [FOTO'S]

24 april 2017 om 09:58 • Aangepast 21 november 2020 om 01:50
nl
De EHBO heeft zondag tijdens en na de wedstrijd tussen PSV en Ajax vijftien gewonden in het Philips-stadion moeten behandelen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

Tien supporters, vier beveiligers en een steward hadden last van ademhalingsproblemen of van hun ogen nadat er in de openingsfase van de tweede helft een enorme rookbom werd afgestoken.

LEES OOK: PSV blij met zege op Ajax: 'Druk gezet en veel passie getoond'

Beveiligers van PSV hebben zondagavond een 35-jarige supporter uit Eindhoven overgedragen aan de politie van Eindhoven. De fan van vermoedelijk PSV wordt ervan verdacht de rookbom te hebben gegooid. Hij zit nog vast. De actie zou gericht zijn tegen ‘stadionverboden’. Volgens een omstander werd een deel van de familietribune ontruimd. Een PSV-woordvoerder sluit niet uit dat er meer arrestaties volgen.

Wachten op privacy instellingen...


Woedend
PSV-directeur Toon Gerbrands kon na afloop zijn boosheid over het incident nauwelijks onderdrukken. Volgens de directeur is het hele incident vastgelegd op camerabeelden. Die beelden worden beschikbaar gesteld om de daders op te sporen. De dader of daders kan ook van PSV nog een straf tegemoet zien.

Na de rookbom blies er een enorme zwarte rookwolk door het stadion. Dat gebeurde allemaal op een tribune waar veel fanatieke fans van de thuisploeg zich verzamelen. Tientallen supporters op de tweede ring probeerden een veilig heenkomen te zoeken.

Scheidsrechter Kevin Blom koos voor een korte pauze maar hervatte het spel na een paar minuten toen de meeste zwarte rook het stadion had verlaten.

PSV riep de hulp van de GGD met tips voor mensen die last houden van het inademen van de rook.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.