Goederentrein knalt op graafmachine, bestuurder weet nog net te ontsnappen - Omroep Brabant
Video

Goederentrein knalt op graafmachine, bestuurder weet nog net te ontsnappen

24 april 2017 om 10:46 • Aangepast 21 november 2020 om 01:50
nl
Een goederentrein is maandagochtend ter hoogte van de Snoertsebaan in Deurne op een graafmachine gereden. Er zijn geen gewonden gevallen. Tussen Helmond en Horst-Sevenum rijden de hele dag geen treinen. De bestuurder van de graafmachine wist net op tijd te ontsnappen.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

De motor van de graafmachine sloeg af op de spoorwegovergang en de bestuurder kreeg deze niet meer aan de praat. De bestuurder - een medewerker van Mart Munsters Loon & Grondverzetbedrijf - sprong uit het voertuig. De trein klapte vervolgens op de graafmachine. Zowel de machinist als de bestuurder raakten niet gewond.

Wachten op privacy instellingen...


Chemische stoffen in wagons
De graafmachine zou zo'n 100 meter zijn meegesleurd door de trein. Daarbij zijn drie portalen geraakt en omgevallen. Ook is de spoorapparatuur beschadigd en is het spoorgrind vervuild met diesel van de graafmachine en olie van de trein.

Omstanders moeten op grote afstand blijven. Een paar wagons van de goederentrein bevatten chemische stoffen. De wagons zijn niet beschadigd en er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Hele dag geen treinen
De rest van de dag rijden er door het ongeluk geen treinen tussen Helmond en Horst-Sevenum. Op het traject heeft de NS stopbussen ingezet. Ook Prorail meldt dat de reparatiewerkzaamheden lang gaan duren: "Dat redden we niet in een ochtend."

Een woordvoerder meldt dat de schade groot is, maar dat de exacte omvang nog niet bekend is. "Het is wel duidelijk dat het een grote chaos is op en rond het spoor." Er kan pas naar de totale schade worden gekeken, als de trein weg is. Dit is nog steeds niet gebeurd.

Trein staat er nog
"We hebben speciale apparatuur nodig om de zwaar beschadigde bovenleidingsportalen aan te pakken. Pas dan kan de trein worden weggehaald", aldus de woordvoerder. Prorail doet samen met de politie en Inspectie Leefomgeving en Transport onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.