Bèèèh: lentegeluk in Wagenberg, schaap bevalt van vier lammetjes

24 april 2017 om 18:12 • Aangepast 21 november 2020 om 01:49
nl
Heel even hadden ze ons goed te pakken en dachten we bij Omroep Brabant dat er echt vier baby’s waren geboren in een caravan in Wagenberg. Johan en Caroline Halters stuurden ons zo’n overtuigend persbericht: "Afgelopen vrijdag is er een vierling geboren op 'Recreatieboerderij Johan en Caroline'. De vierling kwam ter wereld in een caravan. De eerste van de vier was al geboren voordat de verloskundige gearriveerd was." Zo ging het nog even door.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Toen we een paar regels verder lazen, sloeg de twijfel toch toe bij onze redacteuren. Dit kan niet gaan om baby's, dit moet om dieren gaan. Een vrouw die zwanger is van een vierling bevalt natuurlijk in het ziekenhuis onder medische begeleiding en niet in een caravan.

En inderdaad: op de Facebookpagina van de recreatieboerderij ontdekten we een foto van moederschaap met vier lammetjes tussen het stro in een caravan.

Kraamvisite
Zo zie je maar wat de kracht is van een goed persbericht. Want natuurlijk zijn we even op kraamvisite gegaan bij het bijzondere viertal. Uniek is het niet, maar een vierling bij een schaap is wel bijzonder.

Wachten op privacy instellingen...


Moeder schaap en de vier lammetjes maken het goed. De bevalling afgelopen vrijdag was wel even spannend. "Er kwam één klein lammetje uit een enorm dik schaap. Daar moesten er nog meer in zitten, maar die kwamen niet vanzelf", vertelt Johan Halters nog steeds onder de indruk. Johan waarschuwde de boer die eigenaar is van het schaap. "Die heeft geholpen en zo kwamen de andere drie lammetjes ook gezond ter wereld."

Nog geen naam
"Blijkbaar was de baarmoeder van het moederschaap zo groot geworden dat de lammetjes helemaal verstrengeld zaten in elkaar", weet Johan. Een naam hebben de kleintjes nog niet.

"Daar gaan we nog een Facebook-actie voor houden", lacht de gelukkige surrogaat vader van de lammetjes. Ze worden namelijk deels met de fles grootgebracht.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.