HEMA-filiaalhouder gaf Mario Haazen beelden van belager van dochter

26 april 2017 om 10:00
De dochter en ex-vrouw van Haazen zijn geschrokken van het vonnis. (Archieffoto)
De dochter en ex-vrouw van Haazen zijn geschrokken van het vonnis. (Archieffoto)
Mario Haazen uit Helmond, die terecht staat omdat hij de belager van zijn dochter in elkaar heeft geslagen, kwam hem op het spoor dankzij de eigenaar van de HEMA in Asten. De belager had daar chocola gekocht voor het 14-jarige meisje.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

De filiaalhouder gaf bewakingsbeelden van de man aan Haazen. Hij zette de beelden op internet en vond zo de identiteit van de man, zo meldt het Eindhovens Dagblad dinsdag.

HEMA doet onderzoek
De belager is een 46-jarige oud-tbs’er die zich op internet had voorgedaan als een jongen van 17. De man wilde met de dochter van Haazen afspreken.

LEES OOK: Mishandeling Facebookbedrieger is terecht volgens moeder slachtoffer: 'Papa is een held'

HEMA zegt in een reactie dat de privacy van klanten serieus wordt genomen en dat er intern onderzoek wordt gedaan. De Autoriteit Persoonsgegevens zegt dat alleen politie en justitie beelden van verdachten openbaar mogen maken.

Geen spijt van klopjacht
Het Openbaar Ministerie eiste vorige week zes jaar cel tegen Haazen. Hij wordt verdacht van poging tot moord, omdat hij al langer plannen had om de oud-tbs’er iets aan te doen.

LEES OOK: Vader sloeg Facebookbedrieger met metalen schep tegen hoofd en lichaam

Haazen spoorde de man op en sloeg hem met een sneeuwschep. In de rechtbank zei hij daar spijt van te hebben, maar hij heeft geen spijt van de klopjacht.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...