Ad is pas 56 maar kreeg de diagnose dementie: 'Ik ben er gewoon nog te jong voor'

26 april 2017 om 09:38 • Aangepast 21 november 2020 om 01:47
nl
De 56-jarige Ad Maas uit Hooge Mierde was dinsdagavond te zien in het televisieprogramma 'Voor ik het vergeet' op RTL4. Presentatrice Angela Groothuizen volgde Ad nadat hij de diagnose dementie kreeg. Het televisieprogramma kreeg veel reacties op Twitter.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

Ad werkte jarenlang bij een bank maar kwam bij een reorganisatie in 2010 op straat te staan. Dat was het moment waarop hij naar eigen zeggen ‘een beetje warrig’ werd. Familieleden en vrienden maakten zich zorgen toen de normaal zo nette alleenstaande Ad ineens niet meer opruimde. Uiteindelijk kreeg hij de diagnose dementie.

Middenin het leven
Ondanks de ziekte probeert Ad door te gaan met zijn leven. Dat doet hij onder meer door elke week met vrienden te biljarten. Ook is hij nog vaak te vinden bij de plaatselijke voetbalclub. “Hij wil zijn kwaliteit van leven hoog houden”, vertelde een goede vriend in het televisieprogramma.

LEES OOK: Verhaal dementerende Marja en dochter Suzanne maakt indruk in Voor Ik Het Vergeet

Maar dat hij alleen woont, is iets wat zijn familieleden soms wel angstig maakt: “Dat kan niet altijd zo doorgaan”, vinden zij. “Maar een verpleeghuis is ook niks voor hem.”

Ad zelf is voorlopig nog niet van plan zijn huis te verlaten. Als hem vrijwilligerswerk wordt aangeboden op een zorgboerderij slaat hij dat ook af. Hij voelt er zich te jong voor. “Ik sta nog middenin het leven en heb genoeg om handen. Ik ben pas 56, ik pas hier niet.”

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.