Danny Buijs haalt toelatingsexamen van cursus KNVB, maar mag niet meedoen

26 april 2017 om 17:56
nl
De KNVB laat Danny Buijs niet toe tot de cursus coach betaald voetbal omdat hij twee jaar geleden zonder de juiste papieren werkzaam was als trainer van Kozakken Boys uit Werkendam. Buijs is teleurgesteld in de beslissing van de voetbalbond. “Ik krijg een dubbele rekening gepresenteerd.”
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Buijs werd door de KNVB geschorst omdat hij in het seizoen 2014/2015 als hoofdtrainer zou fungeren, terwijl hij daar niet de juiste papieren voor had. Hij werkte destijds samen met Arie Schep, die wel bevoegd was.

'Wilde geen gezeur'
“We zijn toen in hoger beroep gegaan tegen mijn straf. Het duurde zeven weken voordat het hoger beroep werd behandeld en toen was het seizoen bijna klaar. We hebben het toen gelaten voor wat het was. Ik wilde geen gezeur meer”, vertelt Buijs.

ZIE OOK: Trainer geschorst en Kozakken Boys beboet voor interviews: 'Beetje flauw van de KNVB'

De zaak achtervolgt de oefenmeester echter alsnog. Buijs schreef zich in voor de cursus, betaalde inschrijfgeld en deed met succes zijn toelatingsexamen. Hij haalde de vereiste tachtig punten en leek zo te kunnen beginnen aan de cursus. Tot de KNVB hem het tegenovergestelde liet weten.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet kan meedoen. Ik wil graag dat papiertje hebben. Maar ik ben nog teleurgestelder dat deze cursus niet ieder jaar in Nederland wordt gegeven, terwijl dat bijvoorbeeld wel het geval is in België en Engeland. En de prijs is hier absurd hoog ten opzichte van andere landen.”

Belemmering
“Je wordt belemmerd om de arbeidsmarkt op te gaan. Ik wil leren, mijn papieren halen, maar ik mag niet. Dat vind ik een kwalijke zaak”, aldus Buijs. De trainer van Kozakken Boys heeft de voetbalbond om meer uitleg gevraagd.

Mogelijk start Buijs volgend jaar in het buitenland aan de cursus. “Het rare is echter dat de KNVB daar toestemming voor moet geven. Dus ik wil zeker weten of ik dan aan de criteria voldoe.”

Reactie KNVB
De KNVB laat in een reactie weten dat het toetreden tot de opleiding los staat van tuchtrechtelijke procedures. Volgens de voetbalbond is gekeken naar de jaren dat Buijs met de juiste papieren als trainer actief is geweest. "Daarop heeft de toelatingscommissie besloten dat Danny dit jaar niet kan deelnemen aan de opleiding."

De KNVB behandelt momenteel het verweer dat Buijs heeft ingediend. Volgende week komt daar meer duidelijkheid over.

"Overigens blijven de resultaten van het toelatingsexamen staan. Danny hoeft volgende cursus dit examen niet opnieuw te doen. De kans is groot dat hij bij de start van de volgende opleiding wel de juiste ervaring heeft", aldus de KNVB.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.