Twitteraar dreigt met aanslag Efteling, politie op stoep bij Rick Broers, Rick Broers en Rick Broers

27 april 2017 om 11:55
nl
De politie is dinsdag druk op zoek geweest naar een jonge twitteraar die in een tweet dreigde dat hij een aanslag zou plegen in de Eftelling in Kaatsheuvel. De politie dacht dat de tweet afkomstig was van ene Rick Broers.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De politie zocht en vond drie jongeren met dezelfde naam, twee in Brabant en één in Noord-Holland. Een van hen was YouTuber Rick Broers: “Het was geen tweet van mij, maar van iemand die mijn filmpjes volgt op YouTube. De politie dacht dat het twitteraccount van mij was, maar het was een fanaccount", vertelt de Rick Broers uit Noord-Holland in een filmpje op YouTube.
[YouTube:https://youtu.be/78X3gONwXRg]

Grap
“Mijn moeder schrok enorm toen de politie voor de deur stond. De agenten waren in de veronderstelling dat ik de tweet had gepost. Toen ik de tweet zag, wist ik dat het om een grap ging. Ik zag het aan de cijfers die bij de tekst stonden”, legt Rick Broers uit.

De YouTuber zette, naar eigen zeggen, de politie op het spoor van de jonge twitteraar die de tweet had geplaatst. Daarnaast moest hij de agenten ervan overtuigen dat het vermoedelijk om een grap ging. De twitteraar die de misplaatste grap had geplaatst, zou inmiddels ook een bezoekje hebben gehad van de politie.

De politie kan de gebeurtenissen nog niet bevestigen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.