Video

'Ga er zelf maar eens staan', kritiek en complimenten voor Deni op Koningsdag

27 april 2017 om 13:50 • Aangepast 21 november 2020 om 01:44
nl
“Het was bizar, ik had nog nooit voor zoveel mensen opgetreden. Toch vond ik dat het heel goed ging.” Er is een last van Deni Ypenga uit Goirle afgevallen.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Ze mocht donderdagmorgen zingen op één van de podia tijdens de viering van de vijftigste verjaardag van koning Willem Alexander in Tilburg. Deni vertolkte een cover van Coldplay’s Atlas.

‘Heel spannend’
“Ik heb er heel lang op geoefend en vond het heel spannend. Ik ben namelijk best angstig als ik zoveel mensen tegelijk zie”, blikt Deni terug.

“Gelukkig heb ik na afloop niet alleen een hand, maar ook complimenten gekregen van de koning, de koningin en de prinsesjes. Later las ik dat er mensen zijn die er anders over denken. Dat mag, al vind ik het wel vervelend als er zo over mij wordt geoordeeld. Maar goed, iedereen heeft een mening en eh, ga er zelf eens staan. Ik ga gewoon door en wie weet kan ik ooit nog ergens anders wat van me laten horen.”

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Ook volle laag voor rappers
De kritiek op de social media was inderdaad niet mals. Niet alleen Deni, ook de rappers Frank Verhagen en Brandon Vries kregen de volle laag. De jonge artiesten wilden los gaan en gaan feesten met het publiek, maar de vonk sloeg niet bepaald over.

De optredens van de drie jonge artiesten in spe was het resultaat van bijna een jaar lang hard werken. Met ruim vijftien andere jongeren kwamen ze iedere zaterdag bijeen in de Tilburgse cultuurfabriek de Hall of Fame. Ze namen er deel aan ‘Wie wil jij zijn’.

Hulp van Rockacademie
Dit project wil met muziek voorkomen dat jongeren stoppen met school, in de problemen raken of verkeerde keuzes maken in het leven. Het is bedoeld voor meisjes en jongens van twaalf tot achttien jaar en de begeleiding werd verzorgd door studenten en docenten van de Rockacademie in Tilburg. “Hopelijk komt er een vervolg”, zegt Deni optimistisch.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.