Màximaal nagenieten van Koningsdag in Tilburg [FOTO’S]

28 april 2017 om 18:03
nl
Onder een stralende zon was Tilburg donderdag het toneel van het vijftigste verjaardagsfeestje van koning Willem-Alexander. Tijd om na te genieten van een geslaagd vorstelijk uitstapje dat de stad maandenlang bezighield.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Prins Constantijn gooide opvallend kundig een balletje, een stralende koningin Màxima poseerde voor selfies: het bezoek van het koningshuis was een groot succes - iets waar de koning het zelf grondig mee eens is.

[flickr:body:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/albums/72157679965543553/]

Onze fotografe was ook bij het spektakel in Tilburg en schoot schitterende plaatjes. De fotoserie bekijk je hier.

"Ik voel me helemaal gelukkig. Het voelt gewoon echt als een warm bad hier in Tilburg", aldus Willem-Alexander tijdens zijn bezoek. "Het allerbelangrijkste is natuurlijk om me hier te laten zien op Koningsdag en er een persoonlijke invulling aan te geven. Vanmiddag vieren we mijn verjaardag thuis nog een keer."

Activiteiten
De toer door Tilburg voerde de koninklijke familie langs dertien (naar het netnummer 013) 'werelden' die een beeld geven van de stad. Het weer was goed - droog met een zonnetje. Er was veel politie en beveiliging op de been, maar het gezelschap zag er ontspannen uit en deed mee met veel activiteiten.

De gemeente noemde het rond kwart over twaalf 'lekker druk'. Ook de dochters van de koning schudden tientallen handen met het publiek. Ze vermaakten zich prima bij het onderdeel Urban Sports, met skaten, BMX'en, klimmen en breakdance. Ontspannen maakte de koning hier een praatje met een paar skaters.

Pieter-Christiaan en Laurentien deden mee aan rolstoelbasketbal en ook Constantijn liet een potje dunken zien. Maurits maakte fans door met Brabants accent te roepen: 'Tilburg hartstikke mooi, of nie...' Koningin Máxima liet bovendien zien dat ze kan breien.

Erg druk
Op het Piusplein, waar rond één uur het feest een muzikaal slot losbarstte, was het rond het middaguur al erg druk. De politie adviseerde mensen om naar andere pleinen te gaan, waar ook tv-schermen staan. 

De eerste Oranjefans stonden al rond zes uur ‘s ochtends langs de route. Tilburgers die ook donderdag jarig zijn, kregen een speciaal plekje, en taart. Er waren ruim tweehonderd journalisten aanwezig.

Lees hier het liveblog terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.