Sieraad verloren tijdens Koningsdag: ring ondersteunde reumatische vinger

28 april 2017 om 17:01 • Aangepast 21 november 2020 om 01:42
nl
Koningsdag was een leuk feestje voor Monique Laeyendecker en Xander van Doorn uit Eindhoven. Maar wel een leuk feestje mét een bittere nasmaak. Monique verloor namelijk haar op maat gemaakte ring, een gouden sieraad dat haar reumatische vingers ondersteunt.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

"Mijn vrouw is er echt kapot van. Ze heeft deze ring lang geleden laten ontwerpen", zegt Van Doorn. "Er werd haar 25 jaar geleden geadviseerd materiaal aan te schaffen om haar reumatische vingers te ondersteunen. Ze wilde niet van die lelijke orthopedische materialen aan haar handen en is toen naar edelsmid Paul van den Hout gegaan. Die heeft er toen een mooie en vooral stevige gouden ring van gemaakt.

Heel zuur
Het sieraad is dus niet zo maar een ring. "Want behalve dat het een hele mooie ring is, heeft het wel degelijk een functie. Het zorgt ervoor dat haar ringvinger een klein beetje gebogen staat. Zo kan ze haar vinger beter gebruiken."

Tijdens Koningsdag was Monique samen met haar man op het Ketelhuisplein in Eindhoven aan het dansen. "Omdat het erg koud was, zijn de vingers van Monique smaller geworden en is de ring er waarschijnlijk tijdens het dansen afgegleden. Heel erg zuur want ruim twintig jaar lang is deze ring niet van haar vinger afgeweest."

Wachten op privacy instellingen...


Vindersloon
Monique en Xander namen na de ontdekking gelijk contact op met de organisatie. Maar dat contact loopt moeizaam. Xander: "We kregen een telefoonummer van het Klokgebouw, maar ze beantwoorden de telefoon niet. We hopen echt dat het sieraad gevonden is of wordt."

Het stel hoopt dat de vinder het sieraad herkent en teruggeeft. "Voor de eerlijke vinder is er een beloning van honderd euro."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.