Video

Kampioen! IJshockeyers Tilburg Trappers pakken tweede Oberliga-titel op rij

29 april 2017 om 14:26 • Aangepast 21 november 2020 om 01:42
nl
In een volledig uitverkocht IJssportcentrum op Stappegoor is Tilburg Trappers vrijdagavond kampioen geworden in de Oberliga. De Tilburgse ijshockeyers versloegen Tölzer Löwen met 4-3 en kwamen zo op een 3-1 voorsprong in de finale die gespeeld werd volgens het best-of-five-principe.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De eerste twee duels werden gewonnen door Tilburg Trappers, daardoor kreeg het dinsdag de eerste kans om het kampioenschap te pakken. In de derde wedstrijd in de finale, die gaat volgens het best-of-five-principe, verloor de Tilburgse club in Duitsland met 4-2. Daardoor was er sowieso een vierde wedstrijd nodig. Tilburg Trappers maakte het uiteindelijk in eigen huis af, voor het oog van ruim 2500 fans.

Het stadion was in iets meer dan drie minuten uitverkocht en voor de wedstrijd waren de fans al positief.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

Voorsprong eerste periode
Giovanni Vogelaar zette Tilburg Trappers in de eerste periode op voorsprong. Met nog iets minder dan drie minuten te spelen leek Trappers op 2-0 te komen in die periode, het doelpunt werd echter afgekeurd.

Wachten op privacy instellingen...

De fans waren duidelijk aanwezig in het IJssportcentrum, vol passie schreeuwden ze hun club naar voren in de kampioenswedstrijd.

Wachten op privacy instellingen...

Veel doelpunten in korte tijd
Al snel in de tweede periode kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Mickey Bastings maakte de tweede Tilburgse treffers. Met nog tien minuten te spelen ging het ineens even helemaal mis. De Duitsers kwamen uit het niets op 2-1, vijf minuten later stond het ineens 2-3. Mitch Bruijsten wist snel iets terug te doen, waardoor het bij het einde van de tweede periode 3-3 stond.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

Beslissende treffer
Aanvoerder Diederick Hagemeijer maakte in de derde periode de 4-3. In het slot ging het nog even mis bij Tölzer Löwen, de Duitse ploeg kreeg veel straffen. De Trappers gingen daardoor op jacht naar de 5-3. De vijfde treffer kwam er niet, maar ook de bezoekers wisten niet meer te scoren. Door de 4-3 zege was het kampioenschap een feit.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

'Heel blij mee'
"Het was een hele spannende wedstrijd. We begonnen goed, komen terug en scoren op het laatste moment de 4-3. Ik ben heel gelijk", was de eerste reactie van Hagemeijer na afloop. "Wij waren het betere team. Door een paar kleine foutjes geven we twee goals weg. Maar uiteindelijk ben ik gelukkig dat er eentje meer hebben gemaakt."

Ondanks het kampioenschap zit promotie er niet in voor de Trappers. "Daar zijn we nu niet mee bezig. We hebben gewonnen, voor het tweede jaar op rij. Daar zijn we heel blij mee."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.