Video

Koningsdiner was 'een totale belevenis' en 'een superavond'

29 april 2017 om 11:44 • Aangepast 21 november 2020 om 01:41
nl
Het was 'een superavond' en 'een totale belevenis', het speciale verjaardagsdiner dat koning Willem-Alexander vrijdag gaf, viel erg goed in de smaak bij zijn 150 gasten. Mohamed Yahia uit Helmond heeft een topavond gehad.
Profielfoto van Sid van der Linden
Geschreven door
Sid van der Linden

De koning, die donderdag vijftig werd, nodigde 150 Nederlanders uit die donderdag ook jarig waren voor een speciaal diner in het Paleis op de Dam. Onder hen verschillende Brabanders.

Mohamed Yahia (35) mocht ook aanschuiven. "Het was precies zoals je altijd op televisie ziet, met al die lakeien. En nu zat ik er zelf middenin!" Last van zenuwen had de Helmonder niet: "Het was heel prettig, juist omdat je met gewone mensen aan tafel zat."

Trainingspak
Yahia kreeg net als alle andere gasten bij de ontvangst een hand en een felicitatie van het koninklijk paar. Daarbij kreeg hij de kans een kort praatje te maken. 

In het paleis is dit weekend een tentoonstelling te zien over de afgelopen vijftig jaar in Nederland. Er is ook een typisch jaren negentig Australian-trainingspak tentoongesteld. "Ik vroeg de koning of dat pak ook van hem is geweest. Daar moest hij om lachen, want dat was niet zo."

Menukaart
De gasten in de speciaal versierde Burgerzaal kregen zalmtompouce met gerookte forel voorgeschoteld als voorgerecht. Daarna volgde een gebakken rundersteak met dragonsaus. Hierbij babywitlof, haricots verts en aardappelen. 

Het toetje was een hazelnootschuimtaartje, precies zoals Yahia zich koninklijk dineren had voorgesteld: "Heerlijk en indrukwekkend."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


LEES OOK: Daniëlle gaat dineren met de koning... hopelijk zonder asperges

Daniëlle van Wanrooij uit Rosmalen was er ook bij. Vrijdagmiddag bezochten we haar bij de kapper. Toen wist ze niet wat er op het menu stond. Hopelijk geen asperges, zei ze toen. Dat lijkt inderdaad niet het geval.

De koning toostte met zijn gasten op 'onze verjaardag'. Het gezelschap zong daarna ook gezamenlijk 'lang zullen wij leven'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.