Boot dreigt te zinken in de Mark bij Oudenbosch: 'Mijn hele ziel en zaligheid zit erin' - Omroep Brabant

Boot dreigt te zinken in de Mark bij Oudenbosch: 'Mijn hele ziel en zaligheid zit erin'

1 mei 2017 om 15:11 • Aangepast 21 november 2020 om 01:39
nl
Aan de Havendijk in Oudenbosch ligt een boot in rivier de Mark die dreigt te zinken. De boot maakt volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio water in de machinekamer. De brandweer houdt de boot, met een lengte van twintig meter, met touwen boven water.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het is niet duidelijk waar het lek zit. Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio is een bergingsbedrijf opgeroepen om de boot uit het water te halen. Voor zover bekend is er niemand meer aan boord. De brandweer kan de boot niet leegpompen omdat het water vervuild is door de olie in de machines.

Vakantie
Piet de Roos uit Rijsbergen is de eigenaar van de boot. Met tranen in zijn ogen vertelt hij over zijn lange reizen die hij maakte met de boot. “De boot is 110 jaar oud. Mijn hele ziel en zaligheid zit erin. Ik schrok me helemaal te pletten toen ik werd gebeld. Geen idee hoe dit kan”, vertelt Piet.

Volgens Martijn de Roos, de zoon van de eigenaar van de boot, is er zeker honderd kubieke meter water naar binnen gestroomd. “De boot is zeker een meter gezakt”, vertelt De Roos. “Ik heb de boot samen met mijn vader gekocht en opgeknapt. Mijn vader zat maanden op de boot en reisde er voor zijn plezier mee naar Frankrijk.” De boot wordt nu door een gespecialiseerd bedrijf leeggezogen. De Roos stond op het punt om met de boot op vakantie te gaan. “Dit doet heel veel pijn.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.