Was Tilburger Roy L. betrokken bij de kasteelmoord op Stijn Saelens?

2 mei 2017 om 00:08
nl
Het is alweer meer dan vijf jaar geleden dat de Belgische kasteelheer Stijn Saelens werd doodgeschoten in het Vlaamse Wingene. De zaak werd later vooral bekend als de Kasteelmoord. Dinsdag begint de inhoudelijke behandeling. Tilburger Roy L. is een van de vier verdachten.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De Belgische projectontwikkelaar Stijn Saelens werd in januari 2012 op 34-jarige leeftijd vermoord. Volgens justitie gebeurde dat in opdracht van zijn schoonvader André G. Hij is hoofdverdachte in de zaak. Hij vermoedde dat Saelens een van zijn dochters had misbruikt en wilde zijn schoonzoon een lesje leren.

Hij zou vervolgens hulp hebben gekregen van vriend Pierre S., de tweede verdachte. Die zou de moord hebben georganiseerd. De twee kregen hulp uit Nederland, onder andere van Evert de C. uit de provincie Zeeland. Hij zou als een soort ‘makelaar’ hebben gemiddeld.

Levenslang
De vierde verdachte is Tilburger Franciscus ‘Roy’ L. Hij zou vervolgens in opdracht van G. de huurmoord hebben gepleegd samen met zijn Eindhovense oom Ronnie van B., die inmiddels is overleden. De Tilburger heeft volgens Belgische media eerder al toegegeven dat hij inderdaad betrokken was bij de moord. Als L. wordt veroordeeld als mededader, hangt hem een levenslange celstraf boven het hoofd.

Het proces begint dinsdag in Brugge met het horen van getuigen. Het proces zal waarschijnlijk enkele maanden duren. Roy L. zal donderdag aan de tand gevoeld worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.