Burgemeester Noordanus: 'Een burgemeester met ballen'

2 mei 2017 om 11:49 • Aangepast 21 november 2020 om 01:37
nl
"Het is een burgemeester met ballen, die zich 24/7 heeft ingezet voor de stad." De Tilburgse wethouder Berend de Vries is vol lof over vertrekkend burgemeester Noordanus. Peter Noordanus (68) zelf heeft vooral behoefte aan meer contact met zijn kleinkinderen en noemt het besturen van een stad een 'estafette waarbij je altijd het stokje moet doorgeven'.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het koninklijk bezoek had de hielen nog niet gelicht of burgemeester Noordanus van Tilburg laat weten op 1 oktober te stoppen met zijn werk voor Tilburg. Het is topsport zegt Noordanus dinsdag bij Omroep Brabant. "Mensen doen steeds een beroep op je, voor grote en kleine dingen."

Noordanus was in zijn vorige functie projectontwikkelaar en die ervaring heeft hij meegenomen in zijn werk voor Tilburg. "Ïk wilde zorgen dat Tilburg klaar is voor de toekomst." Ook wethouder De Vries roemt Noordanus om zijn werk voor de binnenstad. Die wordt nu helemaal op de schop gegooid. Ook het Stadhuis moet er aan geloven. Maar dan is Tilburg, met het winkelrondje, ook klaar voor de komende jaren.

Veiligheid
Nog iets waar Noordanus met tevredenheid op terugkijkt is de veiligheid in Tilburg. Tilburg, berucht om de drugscriminaliteit, stond jarenlang in de Top 10 van onveilige steden. Volgens Noordanus heeft hij die plaats op de ranglijst naar nummer 17 gebracht. "Daar ben ik best trots op."

Wachten op privacy instellingen...


Aan deze Tilburgse burgemeester hangt ook wel een beetje het imago dat hij niet zo dicht bij de gewone Tilburger staat. Op straat hebben mensen niet echt herinneringen aan hun burgervader. Tilburgers reageren desgevraagd niet meteen erg geëmotioneerd op het vertrek van Noordanus. Enorme tegenstanders van de man komen we ook niet tegen.

Lees ook: Burgemeester Noordanus: geliefd bij collega's, onbekend bij veel Tilburgers

Maar, zonder meteen de pers uit te nodigen was Noordanus er wel voor de Tilburger als die het moeilijk had. Berend de Vries vertelt graag dat Noordanus altijd op bezoek ging bij Tilburgers die slachtoffer waren van een overval. Dan vroeg hij of de gemeente misschien nog iets voor hen kon doen en dat werd enorm op prijs gesteld.

Eindelijk opa
Op 1 oktober vertrekt Noordanus, om de gemeenteraad nog de kans te geven een nieuwe burgemeester te zoeken, voordat in 2018 er weer gemeenteraadsverkiezingen zijn. Noordanus heeft dan zelf, na jarenlang workaholic te zijn geweest, eindelijk eens tijd om opa te zijn voor zijn kleinkinderen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.