Video

Ooit kwamen 3000 mensen naar een wedstrijd, nu is er een laatste reddingspoging

2 mei 2017 om 18:10
nl
Dinsdagavond gloort er op het nippertje toch weer wat hoop voor voetbalclub RKVV Tongelre in Eindhoven. Dertig nieuwe vrijwilligers hebben zich gemeld die ook nieuwe sponsoren moeten gaan werven. Het clubbestuur had voorgesteld de handdoek in de ring te gooien. Tot groot verdriet van Piet Spijkerboer en Henk Foederer, die al bijna heel hun leven actief zijn bij de club.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

De 81-jarige Henk Foederer hoort samen met de 78-jarige Piet Spijkerboer bij het interieur van de club. Henk is wedstrijdsecretaris voor de pupillen. Hij vindt dat de club moet blijven bestaan: "Ieder kind moet kunnen sporten, ook in Tongelre." De wedstrijdsectretaris is vrijwel dagelijks te vinden bij RKVV Tongelre: "Als de club zou ophouden te bestaan, dan val ik in een enorm gat." Maar hij heeft goede hoop dat het zover niet komt.

Overlijden van een familielid
Voor Piet Spijkerboer voelt het mogelijk einde van RKVV Tongelre als het overlijden van een familielid: "Ik het twee kinderen en RKVV Tongelre is mijn derde kindje." Ook hij heeft goede hoop dat de club blijft bestaan: "Na een regenachtige dag begint de zon weer te schijnen."

Met weemoed kijken de verteranen naar een enorme foto in de kantine. Op een zwart-wit foto is te zien hoe in de jaren vijftig 3000 mensen naar een wedstrijd kwamen kijken: "Er waren zes kassa's", zegt Spijkerboer. Die tijd komt nooit meer terug, maar wat extra leden en vrijwilligers zou mooi zijn voor RKVV Tongelre.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.