Groot onderzoek naar veiligheid spoorwegovergangen na ongelukken Brabant

3 mei 2017 om 14:26
nl
De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat een breed onderzoek doen naar de veiligheid van spoorwegovergangen in Nederland. Aanleiding voor dit onderzoek is een aantal recente ongelukken op overgangen, zoals vorige week in Deurne en Wouw.
Profielfoto van Ronnie Vermonden
Geschreven door
Ronnie Vermonden

De raad wil met het onderzoek achterhalen of en hoe de veiligheid op spoorwegovergangen verbeterd kan worden en hoe de aangekondigde sanering van onbewaakte overwegen verloopt.

Onderzoek ProRail
Naar die onbewaakte overgangen liep eerder al een onderzoek en spoorbeheerder ProRail heeft laten weten helemaal van onbewaakte overwegen af te willen.

Het gaat nu om een zogeheten themaonderzoek van de onderzoeksraad, waarbij de precieze onderzoeksvraag en opzet van het onderzoek in de komende weken wordt bepaald. Het onderzoek is naar verwachting over een jaar afgerond.

LEES OOK: 'Cabine uit en lopen!' Bestuurder graafmachine met schrik vrij na botsing met trein

Ongelukken Brabant
Vorige week was er 'slechts' materiële schade bij twee spoorwegongelukken in Brabant. Eerst botste er een goederentrein op een graafmachine in Deurne. Later in de week knalde een passagierstrein op een vrachtwagen in Wouw.

LEES OOK: Treinverkeer tot maandag gestremd door botsing trein en vrachtwagen in Wouw

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.