'Vergeet Disney!', Efteling is beste pretpark in Europa volgens The Telegraph

4 mei 2017 om 14:41 • Aangepast 21 november 2020 om 01:32
nl
Dat een dagje weg naar Efteling helemaal niet vervelend is, dat wisten wij natuurlijk al lang. Maar ook in Groot Brittanië zijn ze daar nu van doordrongen. De Britse krant The Telegraph schreef namelijk een lovende artikel over het pretpark. “Vergeet Disney: dit is waarom de Efteling Europa’s beste pretpark voor jonge kinderen is”, kopt de krant deze week.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Langnek, het binnengluren bij de sprookjes in het Sprookjesbos en de ezel die muntjes ‘weggeeft’ zijn volgens de verslaggeefster dingen die je absoluut moet zien in het park. Het is een plek die je oma zou kunnen hebben ontworpen, omschrijft ze de authentieke stijl.

ZIE OOK:  Efteling wederom populairste dagattractie van Nederland 

Maar ook de poffertjes, De Vliegende Hollander en Holle Bolle Gijs, “de beste prullenbakken ooit!”, zijn pluspunten voor het park. Net als dat het park niet alleen leuk is voor jonge kinderen, maar met meerdere achtbanen ook voor andere kinderen een ontzettend leuk dagje uit is.

Wachten op privacy instellingen...

Racistisch
Toch heeft de journaliste wel ook nog een paar minpunten in het park ontdekt. “De Sprookjesboom is helaas alleen maar in het Nederlands.” Ook is ze niet helemaal te spreken over Monsieur Cannibale en Carnaval Festival. “Het zijn racistische karikaturen die niet in een pretpark thuishoren.”

Na eerdere klachten over het vermeend racisme in de Efteling zei het park dat de attracties zijn gebaseerd op oude sprookjes en vertellingen uit een tijd met andere normen en waarden. “Het is de vraag in hoeverre je het 4,7 miljoen bezoekers allemaal naar de zin kunt maken, maar dat willen we wel proberen”, liet het park vorig jaar weten.

Andere talen
Efteling is blij met de aandacht in de krant. “We zijn trots als er zo’n artikel over ons geschreven wordt in het buitenland”, laat de Efteling weten. Het park wil ook zeker aan de slag met de kritiek over dat veel dingen alleen in het Nederlands zijn. “Maar de Sprookjesboom zal niet ineens Engels praten! Wel zijn we bezig om online of met een app verhalen in andere talen te vertellen”, zegt de woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.