Twee minuten stilte voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog

4 mei 2017 om 23:31 • Aangepast 21 november 2020 om 01:32
nl
Precies om acht uur stond heel Nederland even stil om de doden te herdenken die gevallen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de gemeente Drimmelen werd de officiële herdenking gevolgd door het project Vluchtweg dat inwoners wil laten voelen hoe het is om te moeten vluchten voor oorlogsgeweld.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Omroep Brabant volgde de officiële herdenking in Made, waar het gemeentehuis van Drimmelen staat. Ongeveer 150 mensen woonden de herdenking bij. De livestream begon even voor acht uur. De ceremonie kan hier worden teruggekeken.
[facebook:https://www.facebook.com/omroepbrabant/videos/1609299859093842]

Na de herdenking gingen de deelnemers naar Wagenberg voor het project Vluchtweg. Als je moet vluchten, waar moet je dan naartoe? Wat mag er nog mee? Dat waren vragen die daarbij centraal stonden.

Zeker honderd inwoners, muzikanten, acteurs, filmers en andere regionale talenten waren achter de schermen al weken in de weer voor dit project. Vluchtweg is een verhaal over vluchten, helpers en verraders. Vanuit alle kernen kwamen inwoners samen in een loods in Wagenberg, waar de voorstelling begon met film, toneel en Nederlandstalige popmuziek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.