Directeur boos om 'personeelsadvertentie' FNV: 'Ze maken zichzelf belachelijk'

5 mei 2017 om 18:20
nl
Van Mossel Automotive Group is niet gediend van de advertentie die FNV-metaal in een Waalwijks weekblad heeft geplaatst. Het is een vacature voor een nieuwe werkgever, geplaatst namens ontevreden werknemers. Algemeen directeur Eric Berkhof kan er maar deels om lachen.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

“Dit gaat volgens mij averechts werken voor het FNV”, aldus Berkhof. “We hebben al veel steunbetuigingen gekregen. Mijn mensen zijn enorm boos.” De op één na grootste autodealer van Nederland zegt zelf geen problemen met haar eigen werknemers te hebben.

CAO-onderhandelingen
Volgens de directeur wordt de advertentie alleen maar ingezet om de CAO-onderhandelingen met BOVAG te beïnvloeden. “Ze willen zo alleen maar zieltjes winnen”, aldus Berkhof. “Van de 1400 werknemers hier zijn er nog honderd bij het FNV.”

De kritiek in de advertentie vindt de topman ongefundeerd. “Wat doet Van Mossel nu eigenlijk niet goed?”, vraagt de directeur. “Onze medewerkers werken gemiddeld 0,8 uur per week over. Vanuit onze mensen zijn er nauwelijks klachten."

Reactie FNV
Volgens Bart Plaatje, bestuurder FNV Metaal, kloppen de cijfers die Berkhof noemt niet. Hij stelt dat er veel meer medewerkers van Van Mossel lid zijn van de FNV. "Het bedrijf schermt met statistieken, maar in de werkelijkheid komen er vervelende situaties voor." Plaatje denkt dat de werknemers niet alles durven te zeggen tegen hun baas.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.