Video

OG3NE is bijna tevreden: ‘De rest oefenen we in het hotel’

6 mei 2017 om 13:10
nl
Nog een paar kleine aanpassingen en dan is het helemaal zoals de zangeressen van OG3NE hun optreden op het Eurovisiesongfestival willen hebben. Tijdens de tweede repetitie zaterdag namen Lisa, Amy en Shelley uit Fijnaart uitgebreid de tijd om met de regisseur alles nog een keer door te nemen. "Het staat bijna zoals we willen", zei Lisa op de persconferentie na de repetitie, "en de rest oefenen we in het hotel."
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

De tweede repetitie zaterdag ging ook goed. Het was nóg beter dan die van afgelopen dinsdag. De Brabantse zussen vonden de camera’s gemakkelijker, de bewegingen waren nog eleganter en het hele optreden straalde kracht en allure uit. En dat op het vroege tijdstip van tien uur ‘s ochtends. De dames waren er al om vijf uur hun bed voor uitgekomen. "En Lisa is geen ochtendmens", vertelt Shelley. "Ja, dit valt niet mee", zegt Lisa. "Gelukkig is de halve finale donderdag in de avond."

Na die opmerking was er gelach in de zaal. Zoals dat tijdens de persconferentie wel vaker gebeurt. De zussen uit Fijnaart zorgen voor een ongekende ontspannenheid en spontaniteit in de perszaal. Sommige artiesten lijken daar een programmaatje af te draaien, met verplichte lachen en ingestudeerde antwoorden.

Lievelingen
Bij Lisa, Amy en Shelley is dat wel anders. De meiden lijken uitermate op hun gemak op het grote podium van het songfestival en in het hele circus er omheen. Ze maken grapjes, lachen en zijn altijd in voor een fotootje met een fan. Het maakt ze langzaam maar zeker tot de lievelingen van de pers.

Journalisten durven ze ook alles te vragen. Wie is de slimste zus? Wie de liefste? Wat is een slechte eigenschap van je zus? Op alles hebben de Brabantsen een leuk antwoord. "Jij kletst heel snel en véél", zegt Amy over Shelley. "En jij bent een parfummens", pareert die, "en dat is slecht voor onze stemmen. We hebben dus afgesproken dat ze geen parfum meer opspuit in de auto." Dan kijken de twee naar hun zus Lisa. Na een korte aarzeling zegt Amy: "Lisa kan soms heel boos zijn. Als ze dat is, nou berg je dan maar!" Lisa knikt lachend.

Ze kunnen het goed hebben van elkaar. "We zijn altijd zussen", legt Lisa uit. "Wat er ook gebeurt, je komt altijd weer samen." Die band zien de drie als een groot voordeel. Shelley daarover: "We voelen elkaar aan. We hebben aan één blik genoeg. Dan weten we wat die ander nodig heeft."

Wilson Phillips
Die sterke band voel je als je het optreden van OG3NE ziet. De zang doet een beetje denken aan Wilson Phillips, de meidengroep uit de jaren ’90. Die bestond ook uit drie zangeressen, twee daarvan waren zussen. Op de vraag of Wilson Phillips een bron van inspiratie voor ze is, antwoorden de Brabantsen ontkennend. "Maar het was wel het eerste nummer dat we met zijn drieën zongen", vertelt Amy. Na een korte blik naar elkaar wordt besloten om te laten horen hoe dat klonk.

[tweet:https://twitter.com/JeraMediaNL/status/860773964376944640]

Ook dit 'optreden' klinkt als een klok. De speciale techniek die de Fijnaartsen toepassen heet 'echoing'. "Het lijkt op rappen maar dan anders", legt Amy uit. "Wacht, we doen het even voor..." En opnieuw geven de dames een klein showtje weg. Dit keer met een liedje van Ed Sheeran.

[tweet:https://twitter.com/JeraMediaNL/status/860814034395955200]

Het levert opnieuw luid applaus op vanuit de perszaal. Opvallend is hoe druk het bij de persconferentie van de Nederlandse inzending is. Bijna de helft van de pers komt uit het buitenland. Ze hebben OG3NE buiten de landsgrenzen ook ontdekt. En de Fijnaartse zangeressen hebben met hun sprankelende optreden bij de tweede repetitie en de persconferentie weer een hoop van die journalisten voor zich gewonnen. Dat moet donderdag extra stemmen op leveren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.