Oud-Feyenoorder Henk Vos staat maandag op de Coolsingel: ‘Happening, moet ik bij zijn’

7 mei 2017 om 15:04
nl
Bij oud-Feyenoordspeler Henk Vos draait het de komende dagen maar om één ding: het kampioenschap van Feyenoord. Zondagmiddag kijkt hij in een stijf uitverkochte Kuip naar de wedstrijd tegen Excelsior en maandag gaat hij ‘even kijken’ op de Coolsingel. ‘Dat wordt een happening waar ik bij moet zijn.”
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Vos maakte in het seizoen 1998-1999 als speler van de Rotterdamse club van dichtbij het kampioenschap mee. “Als ik nu nog bij een wedstrijd in de Kuip zit of in de buurt van het stadion ben, dan krijg ik kippenvel”, zegt de voormalig aanvaller in het radioprogramma Sportlunch.

Vos: “Naarmate het kampioenschap in '99 naderde, kwam er steeds meer aandacht voor de ‘Coolsingel’. Van tevoren werd er veel over gepraat, maar pas als het zover is merk je de impact. Er stonden 110.000 supporters op de Coolsingel. Dat was echt onbeschrijflijk!”. In de afgelopen periode is hij dan ook 'ontelbare keren' gevraagd naar zijn ervaringen op het bordes van de Coolsingel." 

Stapje extra
Vos vergelijkt de huidige selectie met kampioenselftal uit ’99. “Een hechte ploeg met spelers die graag een stapje extra voor elkaar willen doen.” Dat Feyenoord zondag bij Excelsior kampioen wordt, staat voor Vos vast (0-3). “Ik hoop dat de festiviteiten niet worden verpest en dat de sfeer goed blijft.”

Als de Roosendaler het voor het kiezen had, dan had niet Dudek maar oud-trainer Leo Beenhakker, de coach van 1999, de kampioenschaal mogen uitreiken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.