Tegenstanders azc in Steenbergen waren voor Nasrdin Dchar ‘de druppel’

7 mei 2017 om 15:30
nl
De beelden uit Steenbergen waarbij tegenstanders van de komst van een azc leuzen schreeuwden naar een voorstander, waren voor acteur Nasrdin Dchar de reden om de beweging IEDER1 te beginnen. Dat vertelde hij zondag in KRAAK.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het ging er in oktober 2015 heftig aan toe bij een asielzoekersdebat in sporthal ’t Cromwiel in Steenbergen. Tegenstanders joelden voorstanders uit en riepen leuzen.

Heftig moment
Dchar, die naar eigen zeggen een geweldige jeugd had in Steenbergen, vertelde dat die beelden de ‘trigger’ waren om de beweging te beginnen. “Dat was een heel heftig moment. Dat was voor mij de druppel. Al een jaar lang zag ik alleen maar lelijkheid over vluchtelingen. En nu kwamen deze beelden uit mijn warme nest. Met mensen die ik van vroeger kende.”

Hij startte de beweging IEDER1 en organiseerde een protestmars waar duizenden mensen aan meededen. Dchar pleit al jaren voor meer eenheid en vreedzaamheid. Hij maakte afgelopen week grote indruk met zijn 5 mei-lezing.

DAD
Hij vertelde daarin het verhaal van zijn ouders, eerste generatie migranten. Ook zijn nieuwe voorstelling DAD gaat daarover. Deze week werd bekend dat die nog eens 50 keer extra wordt opgevoerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.