Willy van de Kerkhof: ‘Sam Lammers is een betere spits dan Luuk de Jong’

8 mei 2017 om 16:55
nl
"Een vervelende wedstrijd die model stond voor het seizoen van PSV", vat Willy van de Kerkhof de wedstrijd van ‘zijn PSV’ tegen FC Groningen samen. De uitwedstrijd in Groningen eindigde in een zoutloos 1-1 gelijkspel.
Profielfoto van Niek de Vries
Geschreven door

Van de Kerkhof: “De wil om te winnen ontbrak, zoals ook de intentie om nog iets van de wedstrijd te maken. Het was plichtmatig voetbal.” Wel zag hij één lichtpuntje op het veld. “Sam Lammers heeft laten zien dat hij een goede spits is. Op dit moment is hij beter dan Luuk de Jong. Die miste tegen FC Groningen weer een aantal kansen. Hij heeft een slecht seizoen achter de rug.”

Zware dobber
Volgens de voormalige middenvelder moet er iets gebeuren. “We moeten in de zomerstop een aantal versterkingen halen, maar die liggen niet voor het oprapen. Dat wordt nog een zware dobber voor technisch manager Marcel Brands.”

Met verbazing heeft Van de Kerkhof zondag naar de wedstrijd van Feyenoord tegen Excelsior gekeken. “Dan sta je 32 weken bovenaan en je weet dat zo’n wedstrijd eraan komt. Dan moet je er als één team staan. Op het moment suprême hebben ze elkaar in de steek gelaten. Pure titelstress. Het is een blamage voor Feyenoord. Het wordt nog wat, want Heracles heeft nog een puntje nodig om zeker te zijn de play-offs. Het wordt een geweldige apotheose van het seizoen.”

Wordt het Ajax en Feyenoord? Van de Kerkhof: “Ik denk toch Feyenoord.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.