Zorgopleiding Prins Heerlijk blijft groeien en is nu ook in Eindhoven te volgen

8 mei 2017 om 17:36
nl
Prins Heerlijk komt na acht jaar in Tilburg nu ook met een zorgopleiding in Eindhoven. De Tilburgse opleidingsinstelling voor leerlingen met een beperking of leerproblemen blijft maar groeien en breidt dus uit in Brabant. Directeur Gief van Schijndel vertelt hoe Prins Heerlijk zich nog steeds onderscheid van andere opleidingen.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

“Onze leerlingen redden het niet op ‘normale’ MBO-opleidingen en vinden simpel magazijnwerk weer geen uitdaging”, vertelt de directeur. “En dan is het bijzonder dat ze hier een echt vak kunnen leren.”

Uitbreiding
De instroom blijft groeien, zeker na de bezuinigingen op de Wajong-uitkering. “In Tilburg zitten we met honderd jongeren aan de rand van onze capaciteit”, aldus Van Schijndel. “Daarom is het mooi dat we nu met het Summa College in Eindhoven kunnen samenwerken aan een nieuwe zorgopleiding. We beginnen met een groepje van tien of vijftien leerlingen, maar dat kunnen er op termijn meer worden.”

LEES OOK: Jongeren met beperking krijgen kans in zorg bij Prins Heerlijk in Tilburg

Van Schijndel kwam zo’n acht jaar geleden op het idee toen zijn eigen pleegzoon met leerproblemen moeilijk aan de bak kwam. “Toen zijn we met acht jongeren begonnen met speciaal horeca-onderwijs. Nu hebben we ook detailhandel- en zorgonderwijs. En in dat laatste zijn we zeker uniek.”

Ambities
De uitbreiding hoeft niet alleen bij Eindhoven te blijven. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe partners. En we staan open voor andere steden. Er lopen nog gesprekken”, aldus de ambitieuze directeur. “Er wordt te weinig geïnvesteerd in de mensen die juist hulp nodig hebben in het onderwijs. Mensen met leerproblemen moeten niet alleen met rommelbaantjes worden opgezadeld.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.