‘Never-nooit-niet krijg jij geld!', eigenaar slaat overvaller winkel uit met barkruk - Omroep Brabant

‘Never-nooit-niet krijg jij geld!', eigenaar slaat overvaller winkel uit met barkruk

8 mei 2017 om 21:01
nl
De gewapende man die op 1 april gemakszaak 't Pleintje aan het Pater Van den Elsenplein in Tilburg probeerde te overvallen, is nog steeds niet gepakt. Hij bedreigde de eigenaar met een mes, maar die joeg hem de winkel uit met een barkruk. Maandag zijn voor het eerst beelden vrijgegeven van de overval.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

De eigenaar van ’t Pleintje vertelt in Bureau Brabant hoe hij rond halftwaalf ’s ochtends op cameramonitoren zag dat een verdachte man zijn winkel binnenliep. “Ik vertrouwde het niet en vroeg hoe ik de man kon helpen. Hij zei meteen dat hij de kassa wilde”, vertelt de winkelhouder.

Mes in chocoladereep
Om zijn dreigement wat kracht bij te zetten, stak de overvaller zijn mes in een chocoladereep.

Het gebaar bleek niet al te overtuigend. “Dit is onze eigen zaak. Hier hebben we 18 jaar aan gebouwd. Dan heb ik zoiets van: never-nooit-niet krijg je geld mee. Ik riep heel hard ‘Je krijgt helemaal niks!’ en zwaaide met een barkruk. Toen rende hij weg.”

Met de barkruk geheven boven het hoofd achtervolgde de eigenaar de overvaller door zijn winkel. Die vlucht in de richting van de Don Sartostraat. “Hij moet echt van de straat”, vertelt de eigenaar in Bureau Brabant.

“Het duurde maar twintig seconden, maar de impact van dit alles kan jaren aanhouden."

Signalement
Bij de overval is niemand gewond geraakt en werd niets buitgemaakt. De dader is een jongeman tussen de 17 en 20 jaar van 1,80 meter lang. Hij droeg zwarte kleding, een zwarte rugzak en een donkere zonnebril. De overvaller had een zachte stem en sprak met een Brabants accent.

Wie meer informatie heeft over de overval, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.