In hoger beroep 18 maanden cel geëist voor Mario de V. voor veroorzaken dodelijk ongeluk

9 mei 2017 om 14:56
nl
Bij het gerechtshof in Den Bosch is dinsdag achttien maanden cel en een rijontzegging van vier jaar geëist tegen Mario de V. De 27-jarige man zou in mei 2015 het ongeluk op de Empelseweg in Den Bosch hebben veroorzaakt, waarbij een 78-jarige vrouw om het leven kwam en haar man zwaargewond raakte. Eerder kreeg hij van de rechtbank vijftien maanden celstraf en een rijontzegging van vier jaar.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Na het oordeel van de rechtbank ging zowel het Openbaar Ministerie (OM) als Mario de V. in hoger beroep. Volgens de rechtbank was er geen sprake van de strafverzwarende omstandigheid van 'ernstige overschrijding van de maximumsnelheid', het OM is het daar niet mee eens.

LEES OOK: Dode en gewonden bij ongeluk Rosmalen: auto in brand, bebloede bestuurder gevlucht: 'Grijp niet in'

De V. vluchtte na de klap op de Empelseweg en meldde zich de volgende dag pas op het politiebureau. Daar bleek dat hij geen geldig rijbewijs had. Volgens het OM reed De V. minstens 84 kilometer per uur op de weg waar een maximumsnelheid van 60 kilometer geldt. De advocaat-generaal stelt dat de verdachte 'een grove verkeersfout' heeft gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.