Schietpartij met 11-jarig slachtoffer: verdachte vrijgelaten

10 mei 2017 om 16:38
nl
Een 49-jarige man uit Cuijk is niet langer verdachte van een schietpartij op oudjaarsdag in 2011. Bij de schietpartij raakte een 11-jarige jongetje zwaargewond. De kogels die gevonden zijn na het schietincident blijken niet uit een van zijn wapens te komen.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Op oudejaarsdag 2011 werd een 11-jarige jongetje in Cuijk tijdens het afsteken van vuurwerk neergeschoten. Dat gebeurde op de kruising van de Crusaatstede en de Vuurijzerstede in Cuijk. Een kogel raakte zijn lever. Na een zware operatie lag hij nog een aantal dagen op de Intensive Care.

Anonieme tip
De politie startte een onderzoek, maar vond nooit een verdachte. In 2012 sloot zij daarom het dossier. Toen in januari een anonieme tip binnenkwam, richtte zij een nieuw rechercheteam op en werd de 49-jarige man opgepakt. 

Bij het doorzoeken van zijn huis vond de politie verschillende wapens en munitie. Na uitgebreid onderzoek blijken de kogels niet uit zijn wapens te komen.

De verdachte werd al eerder vrijgelaten. Wel wordt hij nog verdacht van illegaal wapenbezit. Er zijn in deze zaak geen verdere verdachten en ligt daardoor stil.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.