Dongenaar derde op EK voor croupiers

10 mei 2017 om 23:16
nl
De afgelopen twee dagen was David Luijten non-stop bezig met het EK voor croupiers in Londen. De 25-jarige Dongenaar wist het woensdagavond tot de finale te schoppen en werd uiteindelijk derde.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

In de halve finales deden er nog twaalf van de aanvankelijke dertig deelnemers mee. “Tot mijn grote verbazing kwam ik met vijf anderen in die finale terecht”, vertelt David. “Toen was er voor mij geen druk meer. Voor mijn gevoel had ik mijn doel al bereikt.”

LEES OOK: David kan in Londen de beste croupier van Europa worden

Rising Star
David kan door zijn derde plek met opgeheven hoofd thuiskomen. “Bij de presentatie werd ik een 'rising star' genoemd”, vertelt hij trots. “Vooral omdat ik pas drie jaar als croupier werk.”

Het thuisfront in Dongen genoot van zijn succes. “Mijn familie thuis is apetrots. Mijn vriendin heeft hier alles op Facebook Live gefilmd, dus ze konden gewoon meekijken.”

Feest
David krijgt net een glas champagne in zijn hand geduwd. “Het gaat denk ik wel een lange nacht worden”, lacht hij. “En morgenvroeg weer lekker in het vliegtuig terug naar Nederland. Ik kijk uit naar volgend jaar, op naar de eerste plaats!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.