OG3NE door naar finale Songfestival, opnieuw als zesde aan de beurt - Omroep Brabant

OG3NE door naar finale Songfestival, opnieuw als zesde aan de beurt

12 mei 2017 om 10:20 • Aangepast 21 november 2020 om 01:19
nl
De eerste klus is geklaard: OG3NE staat in de finale van het Eurovisiesongfestival. De zussen uit Fijnaart zaten tijdens hun halve finale lang in spanning. Ze traden vroeg in de show op en werden bij de bekendmaking van de finalisten pas als een-na-laatste genoemd. Het zal Lisa, Amy en Shelley niet veel uitmaken. De drie mogen zaterdagavond opnieuw aantreden. Dan nemen ze het op tegen 25 andere landen in de grote finale.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

Meteen na de halve finale hadden de zusjes Vol contact met hun moeder Isolde. Die is ernstig ziek en kon niet naar Kiev afreizen. Lisa: "Ze is trots op dat we hier staan en de mensen die in net zo’n situatie als wij zitten kracht kunnen geven.’’

Wachten op privacy instellingen...

De meiden van OG3NE waren wat gespannen voor de halve finale. Op zich niet zo gek, natuurlijk, er stond een finaleplek op het spel. De zussen hadden met een redelijk gerust hart aan het optreden kunnen beginnen want voor de uitzending gingen er geruchten rond dat OG3NE van tenminste drie vakjury’s 12 punten kreeg, de maximale score. Het oordeel van de jury telde voor de helft van de score van OG3NE.

De stem van de tv-kijker bepaalde de andere helft. ‘Lights and Shadows’ viel schijnbaar goed in de smaak. "Het is zo overdonderend om op dat podium te staan'', vertelde Lisa na afloop. ''We genoten iedere seconde. We voelden de liefde uit de zaal. Duizendmaal dank daarvoor!’’

Wachten op privacy instellingen...

De zussen uit Fijnaart hebben met de finaleplaats precies bereikt wat ze wilden, volgens Lia. "We wilden mensen kracht geven en hun schaduwen omzetten in licht. In de finale willen we nog meer mensen bereiken en hen een goede vibe sturen."

Wachten op privacy instellingen...

Ook in de finale moet OG3NE weer vroeg aantreden. Bij de loting pakte Amy een kaartje met daarop ‘1st half’ en dat betekent dat OG3NE in de eerste helft van de finale moet optreden. Hopelijk brengt het getal zes de dames uit Fijnaart geluk want ze moeten ook in de finale als zesde het podium op.

Vader Rick vindt het machtig mooi hoe zijn dochters met de zware situatie omgaan. Samen met Shelley's vriend Rory schreef hij de song: "Wat wij zelf meemaken, geeft ons ook een klein beetje het recht erover te praten."

LEES OOK: Vader van OG3NE-zussen positief in sombere situatie: 'Pak het leven'

Dorpsgenoten verzamelden zich donderdagavond in Zalencentrum De Parel in Fijnaart. Daar zagen zo'n vijftig fans en bekenden op grote schermen hoe OG3NE zich in stijl wist te plaatsen voor de finale. Daar zal het komende zaterdag tijdens de grote eindstrijd ook ongetwijfeld druk worden.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.