Naar de psycholoog? Ga schoffelen in je moestuin, het werkt echt! - Omroep Brabant

Naar de psycholoog? Ga schoffelen in je moestuin, het werkt echt!

12 mei 2017 om 22:06
Schoffelen in je moestuin werkt. Schoffelen werkt louterend, is rustgevend en je maakt je hoofd weer helemaal leeg. In een driedelige serie die vrijdag, zaterdag en zondag online komt, maken we kennis met tuin-hobbyisten die een tweede en vooral een ander leven zijn begonnen op de moestuin. In het eerste deel maken we kennis met Michel Wassenberg, die ergens in zijn leven enorm uit de bocht is gevlogen.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

“Ik ben achterin de vijftig heb bedrijfskunde gestudeerd, ik ben twee hartaanvallen verder en afgekeurd.” Wassenberg vertelt zijn verhaal terwijl hij werkt als vrijwilliger op de tuin van Villanueva in Den Bosch.

Op een enorm perceel verbouwen ze daar groenten die ze allemaal weggeven aan de voedselbank. “Ik heb rekening te houden met fysieke beperkingen en thuiszitten is niks voor mij. Dit zorgt ervoor dat ik bezig blijf.”

Schoffelen is zalig
Wassenberg geeft hoog op over een ochtendje schoffelen. “Je kan je maar op één ding concentreren en dat is het schoffelen. Een verkeerde beweging en het kropje sla is ook weg. Ik ben niet zo van de zen en dat soort kreten, maar hier word ik rustig van.”

Bekijk de video en ervaar zelf wat Wassenberg bedoelt met. “Ga iets doen! Kom naar de tuin, want daar is altijd wat te doen.”

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...