Helmond Sport wint en maakt zich op voor duels met nummer zeventien van eredivisie

12 mei 2017 om 22:29 • Aangepast 21 november 2020 om 01:17
Helmond Sport heeft vrijdagavond ook het tweede duel in de eerste ronde van de play-offs gewonnen. Maandag was het met 4-2 te sterk voor Almere City, vrijdagavond werd het 0-2.

Almere City moest in de eerste helft twee keer noodgedwongen wisselen en de hele eerste helft werd gespeeld in de stromende regen. Het waren lange tijd de onderwerpen van gesprek op de tribune, want echte kansen waren er niet in Almere.

Tot minuut veertig, toen was het ineens raak voor Helmond Sport. Jordy Thomassen kwam maandag als invaller binnen de lijnen en zorgde voor de ommekeer, nu zorgde hij vijf minuten voor de rust als basisspeler voor de 0-1 van Helmond Sport. Twee minuten later was het 0-2 voor de bezoekers. Teije ten Den knikte een goede voorzet van Jason Bourdouxhe binnen.

Na rust kwam de zege niet meer in gevaar voor Helmond Sport. De ploeg van trainer Roy Hendriksen had weinig moeite om de voorsprong te verdedigen. Samen met de eerdere 4-2 zege genoeg om de volgende ronde van de play-offs te bereiken. Donderdag wacht de eerste van twee wedstrijden in de tweede ronde. De tegenstander is zondag bekend, dan is duidelijk wie er als zeventiende geëindigd is in de eredivisie.

Lees hier alles over de Brabantse clubs in de play-offs voor promotie naar de eredivisie.