Ongeneeslijk zieke moeder van OG3NE-zussen toch in Kiev: ‘De verrassing van ons leven’

13 mei 2017 om 12:48 • Aangepast 21 november 2020 om 01:17
nl
Aan de vooravond van de finale van het Eurovisie Songfestival in het Oekraïense Kiev kregen de zusjes Lisa, Amy en Shelly van OG3NE dé verrassing van hun leven. ‘Onze zieke mama is in Kiev! We kunnen het niet geloven dat ze ons zaterdagavond gaat zien optreden, hier op het Eurovisie Songfestival. We’re gonna stand in line!', lieten zij via Facebook weten.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De zusjes zijn zaterdagavond, net als in de tweede halve finale, als zesde aan de beurt met hun liedje Lights and Shadows. Het nummer is een eerbetoon aan hun ongeneeslijk zieke moeder.

Wachten op privacy instellingen...

Nederland neemt het zaterdagavond op tegen 25 landen. Tijdens de eerste en de tweede halve finale gingen twintig landen door. Oekraïne, de winnaar van vorig jaar en de grote vijf landen, die het meest betalen aan het festival, waren al zeker van een plek.

De helft van de punten is vrijdagavond al bepaald tijdens de generale repetitie door de internationale vakjury's. De rest wordt zaterdagavond berekend aan de hand van de stemmen van de tv-kijkers.

De kans dat Nederland met de winst naar huis gaat, is volgens de voorspellingen van de bookmakers niet zo groot. De strijd om de winst lijkt te gaan tussen Portugal en Italië.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.