Janus de V. houdt zich niet aan de voorwaarden van zijn vrijlating... en wordt weer opgepakt

13 mei 2017 om 13:22
nl
Janus de V., de handlanger van Klaas Otto, is vrijdagavond in zijn woonplaats Bergen op Zoom opnieuw aangehouden.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Vrijdagmiddag besloot de rechter-commissaris in Breda nog om De V. vrij te laten. Later op de avond is de Bergenaar opnieuw opgepakt omdat hij de voorwaarden voor zijn vrijlating opnieuw had geschonden.

Maandag moet Janus de V. daarom opnieuw voor de rechter-commissaris in Breda verschijnen. Welke voorwaarde De V. heeft geschonden wil een politiewoordvoerder niet zeggen. Belangrijke voorwaarden kunnen zijn dat hij bereikbaar moet zijn voor de politie en dat hij geen contact met medeverdachten mag hebben. 

"De soap gaat verder", verzuchtte zijn advocaat Robert van 't Land zaterdag. Hij kent de precieze reden van de aanhouding ook niet, maar hij gaat ervan uit dat het vermoeden is dat er verboden contact is geweest met getuigen of medeverdachten in de strafzaak.

Veel gedoe
Rondom het wel of niet vrijlaten van De V. is veel gedoe. Afgelopen week werd tijdens een pro-formazitting, waar Otto en De V. moesten verschijnen, beslist dat De V. op vrije voeten zou komen.

Woensdag werd De V. in zijn cel in Dordrecht echter opnieuw aangehouden, dit keer op verdenking van mishandeling. Een beslissing waar de rechter-commissaris in Breda vrijdag een streep door haalde. De zaak wordt maandag vervolgd.

Klaas Otto, de oprichter van motorclub No Surrender, wordt beschuldigd van afpersing, bedreiging, mishandeling en witwassen. Hij zou daarbij hulp hebben gekregen van Janus de V.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.