‘Kind van Willem II’ Frenkie de Jong trots op eerste negentig minuten in Ajax 1

14 mei 2017 om 20:59
nl
Frenkie de Jong, de voormalige speler van Willem II, had vooraf nog wel hoop dat Ajax de spanning kon opvoeren. "Maar bij een corner na twaalf minuten zag ik dat het 2-0 stond voor Feyenoord. Dan weet je dat het lastig wordt. Maar we hebben gedaan wat we moesten doen."
Profielfoto van Nanko Boelman
Geschreven door
Nanko Boelman

De Jong maakt een goede ontwikkeling door en speelt steeds meer. Hij is tevreden, maar wil nog meer spelen. “Bij Ajax ontwikkel je je sowieso. Je traint met de beste spelers van Nederland. Nu moet ik volgend seizoen nog meer gaan spelen.”

De Jong zag veel bekenden op de Tilburgse tribunes. “Er zijn heel veel mensen die ik hier nog ken. Het is wel extra mooi dat ik het seizoen hier af kan sluiten.”

Finale
Hoewel: de mooiste wedstrijd van het seizoen komt er nog aan, tegen Manchester United in de finale van de Europa League. “Laten we die dan ook maar meteen winnen.”

Of hij bij de selectie zit, weet hij nog niet. “Iedereen wil natuurlijk bij de selectie zitten. Ik ga gewoon goed trainen, maar het is afwachten en hopen dat ik erbij zit.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.