15 moederdagkindjes geboren in Brabantse ziekenhuizen

15 mei 2017 om 16:24
nl
Voor het eerst moeder worden is altijd spannend en bijzonder, maar voor het eerst moeder worden op Moederdag is helemaal speciaal. Zeker vijftien vrouwen in de regio mochten zondag hun eerste kind in hun armen sluiten. Dat blijkt uit een belronde langs alle Brabantse ziekenhuizen.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De kersverse vaders en moeders kregen samen zeven dochters en acht zoons. Er werden geen tweelingen geboren.

Van Texas naar Brabant
Op de foto zien we Amerikaanse mama Janna uit Houston. Zij verhuisde een aantal jaren geleden van Texas naar Brabant om bij haar geliefde Maikel te zijn. Ze beviel zondag in ziekenhuis Bernhoven in Uden.

"Op een dag zoals Moederdag is het soms extra moeilijk om aan de andere kant van de wereld te zijn. Het liefste wat je dan wilt doen, is je moeder een dikke knuffel geven en bedanken voor alles wat ze doet", vertelt Janna. Met de komst van kleine Milo vierden papa en mama zondag hun eerste Moederdag samen.

Pijlsnel
In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven werd 's avonds om halfelf de kleine Noor Hoofs geboren. Even zag het er naar uit dat het niet meer op Moederdag ging gebeuren. "Maar om haar moeder een plezier te doen verliep de bevalling pijlsnel. Vader Ryan en moeder Maaike zijn in ieder geval dolgelukkig met hun dochter.

Ben of ken jij iemand die ook voor het eerst moeder is geworden op Moederdag? Deel je verhaal en foto's via Facebook!

Het Amphia Ziekenhuis in Breda kon helaas geen gegevens aanleveren. De vrouwen die daar afgelopen zondag een kindje kregen zijn dus niet meegerekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.