Zomer in Brabant: temperatuur gaat richting de 30 graden

15 mei 2017 om 17:21
nl
Goed nieuws voor liefhebbers van zon en hoge temperaturen. Vorige week werd al voorspeld dat het deze week 25 graden wordt. Dat klopt, maar de temperatuur doet er zelfs nog een schepje bovenop.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

De voortekenen zijn maandag al zichtbaar. Het wordt een mooie dag met veel zon, maar ook met wat sluierbewolking. Het kwik stijgt snel naar 21 tot 22 graden. “Het is de ideale kamertemperatuur, maar dan voor buiten”, aldus Tom van der Spek van MeteoGroup.

Zomerse dag
Dinsdag laat het zonnetje zich opnieuw veel zien. De kans is groot dat we voor het eerst dit jaar te maken krijgen met een zomerse dag. Daarvoor moet het minstens 25 graden worden. “Van west naar oost wordt het 24 tot 26 graden.”

Het hoogtepunt volgt woensdag. Na een ‘zwoele nacht’ wordt het in de hele provincie volop zomer. De zon krijgt vrij spel en de temperatuur stijgt naar 26 tot 27 graden. “Het is niet uitgesloten dat afgerond naar boven enkele plekken de 28 graden halen.”

Onweersbuien
Voor drie schitterende dagen betalen we donderdag de prijs. Die dag verloopt regenachtig met kans op onweer. Daarna wordt het normaal weer voor de maand mei, met temperaturen rond de 18 tot 19 graden, zonneschijn en af en toe een bui.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.