65-jarige automobilist uit Bergeijk rijdt in België twee fietssters dood

16 mei 2017 om 09:13 • Aangepast 21 november 2020 om 01:13
nl
De Nederlandse automobilist die maandagmiddag in het Vlaamse Kasterlee een groep fietssters aanreed, is een 65-jarige man uit Bergeijk. Twee vrouwen kwamen daarbij om het leven, één raakte zwaargewond. Dat heeft de Belgische politie laten weten.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Eén slachtoffer verkeert na de aanrijding in levensgevaar en drie anderen zijn met lichtere verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De chauffeur uit Bergeijk, zou volgens de eerste berichten niet onder invloed van alcohol of drugs zijn geweest. De vader van de bestuurder, een 86-jarige man uit Landgraaf, zat ook in de auto. Hij werd licht gewond.

De slachtoffers, vrouwen van 65 en 76 jaar, maakten deel uit van een groep van twaalf fietssters. Volgens Het Laatste Nieuws ging het om gepensioneerde vrouwen uit het nabijgelegen Retie. Kasterlee ligt niet ver van de Nederlandse grens vlakbij Turnhout.

De groep wilde oversteken op een plek waar het verkeer 90 kilometer per uur mag rijden. De gemeente wil dat daar verkeerslichten worden geplaatst, aldus de waarnemend burgemeester. Het Vlaamse Openbaar Ministerie laat een verkeersdeskundige onderzoeken wat er precies is gebeurd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.