Scorende PSV'er Hector Moreno troeft alle verdedigers in de eredivisie af

15 mei 2017 om 21:40 • Aangepast 21 november 2020 om 01:13
nl
Hector Moreno scoorde zondag tegen PEC Zwolle de 1-1. Voor de Mexicaan was het zijn zevende doelpunt dit seizoen. Met zeven treffers heeft hij het seizoen afgesloten als meest scorende verdediger in de eredivisie.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

In de tweede wedstrijd van het seizoen scoorde Moreno zijn eerste doelpunt van het seizoen, de enige treffer tijdens het thuisduel met AZ. Zijn tweede doelpunt bezorgde PSV een punt tegen FC Twente (1-1). Tegen sc Heerenveen maakte Moreno weer de winnende: 4-3. Daarnaast scoorde hij twee keer tegen Roda JC (4-0) en eenmaal tegen FC Twente (2-2). Zondag maakte hij de gelijkmaker in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Ajax-verdediger Davinson Sánchez maakte zondag tegen Willem II zijn zesde competitiedoelpunt en kwam zo tijdelijk op gelijke hoogte met Moreno. Door zijn doelpunt tegen PEC Zwolle kroonde Moreno zich tot meest productieve verdediger.

Wachten op privacy instellingen...

Drie minder dan topscorer
Met zeven doelpunten scoorde Moreno maar drie doelpunten minder dan de clubtopscorer van PSV dit seizoen. Gaston Pereiro maakte tien competitiedoelpunten voor de ploeg van trainer Phillip Cocu. Luuk de Jong eindigde met acht treffers als tweede op de topscorerslijst. Moreno bezet plaats drie, samen met Marco van Ginkel.

Wachten op privacy instellingen...

In zijn eerste seizoen in dienst van PSV kwam Moreno tot vier competitietreffers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.