Video

Gouden Stier voor Frenkie de Jong en Tom Boere: 'Vincent Janssen-scenario zou ideaal zijn'

16 mei 2017 om 19:56 • Aangepast 21 november 2020 om 01:11
nl
Frenkie de Jong en Tom Boere ontvingen dinsdagmiddag ieder een Gouden Stier voor hun prestaties in de Jupiler League. De Gouden Stieren worden jaarlijks uitgereikt aan de beste spelers van het op één na hoogste niveau van het Nederlands voetbal.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

Frenkie de Jong ontving zijn prijs en mag zich Beste Talent noemen. Hij kwam dit seizoen weliswaar uit voor Jong Ajax, maar volgde het grootste gedeelte van zijn jeugdopleiding bij Willem II. Afgelopen zondag maakte hij zijn debuut in de basis bij Ajax, uitgerekend in de wedstrijd tegen Willem II.

LEES OOK: ‘Kind van Willem II’ Frenkie de Jong trots op eerste negentig minuten in Ajax 1

Tom Boere kreeg de Gouden Stier voor topscorer van de Jupiler League. De Bredase spits scoorde maarliefst 33 keer voor FC Oss. "Het is fantastisch om deze waardering te krijgen voor een heel goed seizoen", aldus Boere.

Wachten op privacy instellingen...

Na zo'n uitzonderlijke hoeveelheid doelpunten gaan er genoeg speculaties door de wandelgangen over een volgende club voor Boere. "Mijn ambitie is nu om hogerop te kunnen", vertelt de 24-jarige spits. "Een scenario als dat van Vincent Janssen zou ideaal zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.