Tilburgse stadsbus vliegt in brand, maar passagiers willen eerst nog uitchecken - Omroep Brabant

Tilburgse stadsbus vliegt in brand, maar passagiers willen eerst nog uitchecken

17 mei 2017 om 11:10 • Aangepast 21 november 2020 om 01:11
nl
Op de Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg is woensdagochtend een stadsbus van lijn 2 van Arriva in brand gevlogen. De brand brak rond zeven uur uit. Er raakte niemand gewond.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Dat gebeurde vlakbij de bushalte voor de Avans Hogeschool. Phil Quik werkt in het Studentensportcentrum naast de school en hij zag de vlammen uit de bus slaan.

Wachten op privacy instellingen...


"Het ging echt heel snel en het werd snel bloedheet", merkte hij toen hij aan het filmen was. Vervoersbedrijf Arriva laat weten dat er zo'n tien passagiers in de bus zaten. Samen met de chauffeur konden zij op tijd de bus verlaten.

Uitchecken
Toen iedereen uit de bus was, sprak Quik met de buschauffeur. "Bij de rotonde voor de bushalte kreeg hij een melding dat er iets mis was met de motor en zag hij rook aan de achterkant van zijn bus."

Na de rotonde stopte de chauffeur en maande alle passagiers de bus te verlaten. "Sommigen wilden blijkbaar eerst nog uitchecken", vertelde de chauffeur aan Quik.

Wachten op privacy instellingen...


Oorzaak nog niet bekend
Arriva weet nog niet hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Dat wordt onderzocht. Vanaf de rotonde tot de bushalte ligt een oliespoor op de weg.

Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde bus afgevoerd. De passagiers konden hun reis vervolgen bij de bushalte honderd meter verderop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.