FC Eindhoven-voorzitter Frans Janssen geschokt door ontuchtzaak - Omroep Brabant

FC Eindhoven-voorzitter Frans Janssen geschokt door ontuchtzaak

17 mei 2017 om 11:57
nl
FC Eindhoven-voorzitter Frans Janssen is geschokt door het nieuws dat ook bij zijn voetbalclub in de jaren zeventig een jeugdspeler seksueel is misbruikt. "We willen met hem nadenken over hoe we dit soort incidenten in de toekomst kunnen voorkomen", aldus Janssen in het Omroep Brabant-programma Wakker!.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Nadat de Volkskrant enkele weken geleden ontuchtzaken onthulde bij PSV en Vitesse bereidde het bestuur van FC Eindhoven zich al voor op het ergste. "Je weet dan dat het heel dicht bij kan komen en dat blijkt nu ook", aldus Janssen.

Op verzoek van het slachtoffer wil de FC Eindhoven-voorzitter niet op details in gaan. "Het klopt wat in de Volkskrant staat. Het slachtoffer is tijdens massages na een privé-training aangerand."

Alles aan doen
Janssen heeft met het slachtoffer gesproken. "Het belangrijkste is dat we aan hem goede zorg verlenen. Daarnaast willen we met hem verder praten over hoe hij ons kan helpen om dit soort verschrikkelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. We moeten ervoor zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren. Niet bij FC Eindhoven, niet in de sportwereld, nergens meer. Ik weet dat dat een illusie is, maar we moeten er wel alles aan doen om dat te voorkomen", aldus Janssen.

Zijn club FC Eindhoven heeft na het bekend worden van de incidenten bij PSV en Vitesse een meldpunt geopend. Daar heeft zich nog niemand gemeld, het slachtoffer van FC Eindhoven benaderde de Volkskrant. Janssen: "Ik hoop echt dat als er meer slachtoffers zijn, zij zich melden zodat wij hulp kunnen bieden en er samen voor kunnen zorgen dat dit nooit meer gebeurt."

De verdachte van het misbruik is overigens overleden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.